«Μαζί στην Εκκίνηση!» Παρουσιάσθηκε η Στρατηγική Πρωτοβουλία του ΣΕΒ για τη Νέα Επιχειρηματική Γενιά, Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

22 Οκτωβρίου 2013 | By

GROUP PHOTO_MAZISTIN EKKINISH«Η νεανική επιχειρηματικότητα που βασίζεται στην καινοτομία και την τεχνολογία αιχμής αποτελεί σήμερα, σημαντικό συντελεστή, για την αναζωογόνηση της οικονομίας και προοπτική για μελλοντική ανάπτυξη». Με το βασικό αυτό μήνυμα, ο ΣΕΒ εγκαινίασε τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013, στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», τη στρατηγική πρωτοβουλία «Μαζί στην Εκκίνηση!» που στοχεύει στην ενθάρρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των επιστημόνων, του πολυτιμότερου ανθρώπινου κεφαλαίου που διαθέτει η χώρα μας.

Ο ΣΕΒ με την πρωτοβουλία αυτή  στηρίζει έμπρακτα  τους επιστήμονες που έχουν μια καινοτόμα ιδέα και ενδιαφέρονται για την επιχειρηματική αξιοποίησή της, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης, που περιλαμβάνουν χώρο πρώτης εγκατάστασης, επιμόρφωση, συμβουλευτική υποστήριξη, δικτύωση και καθοδήγηση (mentoring) από καταξιωμένα υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων. Η πρωτοβουλία σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τη συμμετοχή του δικτύου επιχειρήσεων του ΣΕΒ, πολλών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», το οποίο μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, παραχωρούν χώρους φιλοξενίας της δράσης, στην Αθήνα και τον Βόλο.
  • Διαβάστε εδώ το πλήρες Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης
  • Διαβάστε εδώ τον χαιρετισμό του Προέδρου του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου στην εκδήλωση
  • Διαβάστε εδώ την παρουσίαση της Young Entrepreneurship Coordinator, του Τομέα Ανάπτυξης Επιχειρημάτικότητας του ΣΕΒ, Μάγκυ Αθανασιάδη
  • Διαβάστε εδώ το ενημερωτικό σημείωμα για τις Επιχειρηματικές Ομάδες που συμμετέχουν στον 1ο κύκλο της Πρωτοβουλίας
  • Διαβάστε εδώ το ενημερωτικό έντυπο της Πρωτοβουλίας
  • Δείτε εδώ το video της Πρωτοβουλίας
  • Δείτε εδώ αποσπάσματα από την εκδήλωση

Στο παραπάνω φωτογραφικό στιγμιότυπο διακρίνεται ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος με εκπροσώπους των επιχειρηματικών ομάδων.

 

Ανήκει στην: Επιχειρηματικότητα