Επιχειρηματικές Ομάδες «Μαζί στην Εκκίνηση!»

 Α’ Κύκλος:

Στον Α’ κύκλο του προγράμματος «Μαζί στην Εκκίνηση!», υπέβαλαν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις 37 ομάδες επιστημόνων, από τις οποίες για ένταξη στην πρωτοβουλία προκρίθηκαν οι 31 (17 στην Αθήνα και 14 στο Βόλο), με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που καλύπτουν ευρεία γκάμα τεχνολογικών περιοχών. Η κατανομή τους ανά πανεπιστημιακό ίδρυμα έχει ως εξής: 8 επιχειρηματικές προτάσεις από ΕΜΠ, 3 από Γεωπονική, 5 από ΤΕΙ Αθηνών, 1 από το Ίδρυμα Βιοχημικών Αναλύσεων της Ακαδημίας Αθηνών και 14 από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Οι ομάδες εγκαταστάθηκαν στους χώρους φιλοξενίας και έχουν ξεκινήσει να μελετούν τα επιχειρηματικά τους σχέδια από τις αρχές Ιουλίου 2013. Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Απριλίου 2014.

Στο πλαίσιο του Α’ Κύκλου του προγράμματος διοργανώθηκαν, ένα 6ήμερο σεμινάριο εκπαίδευσης, στην Αθήνα και στο Βόλο, καθώς και απογευματινές συναντήσεις με σειρά workshops για εξειδικευμένα θέματα όπως: χρηματοδότηση από επενδυτές και άλλους δημόσιους πόρους, δικτύωση μέσω εξειδικευμένων εργαλείων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, βελτίωση ατομικών και ομαδικών ικανοτήτων και διαχείριση πνευματικής ιδιοκτησίας.

Με διαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε εκπροσώπους από την πλειοψηφία των ομάδων μας καθώς και τις Επιχειρηματικές τους Ιδέες.

DSC_1377 cropped new

Εκπρόσωποι Επιχειρηματικών Ομάδων

Απολογισμός Α’ Κύκλου:

Σήμερα, όλες σχεδόν οι ομάδες του Α’ Κύκλου, έχουν προχωρήσει σε επιχειρηματικές κινήσεις που βρίσκονται σε ικανοποιητικά στάδια εξέλιξης και έχουν δικτυωθεί με χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς: PJ Catalyst, STAR Investments, Open Coffee Volos, SME Instrument, IQBility, Open Fund.

Επιπλέον, ορισμένες από τις  επιχειρηματικές ομάδες υποστηρίχθηκαν για:
•    Την ολοκλήρωση της Beta Version της εφαρμογής τους (2 από Βόλο)
•    Την ανάπτυξη λειτουργικού πρωτοτύπου (3 από Βόλο)
•    Την επαφή με επαγγελματία της αγοράς – Πιθανό αγοραστή και συνεργάτη (1 από Αθήνα)
•    Τη μελέτη εγκατάστασης της μονάδας παραγωγής (1 από Αθήνα, 1 από Βόλο)

Σημειώνεται ότι από τις 31 επιχειρηματικές ομάδες, δημιουργήθηκαν 9 δυναμικά Start Ups:BET Solutions, eNIOs, Ηχητικά Παιχνίδια, Motobrain, Natural Food Additives, Proteomarkers, Reneseng, VR Cardiotrainer, Wisper.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μια από αυτές τις ομάδες, η PROTEOMARKERS, επιλέχθηκε και διακρίθηκε, μεταξύ των 25 καλύτερων εταιριών startups του κόσμου, στο TechConnect-National Innovation-National SBIR/STTR-World 2014 Summit για την εξαιρετικά καινοτόμα μέθοδο προγεννητικού ελέγχου που παρουσίασε. Δείτε το ενημερωτικό άρθρο

DSC_1390croppedDSC_1402cropped2new1

Β’ Κύκλος:

Ο Β’ Κύκλος έχει ξεκινήσει δυναμικά τον Ιούνιο του 2014, με 18 Επιχειρηματικές Ομάδες στην Αθήνα και 8 Επιχειρηματικές Ομάδες στο Βόλο -η Κρήτη, θα έχει έναρξη λειτουργίας τον Σεπτέμβριο- που προέρχονται από τους εξής τομείς: 2 από Τρόφιμα-Καλλυντικά, 1 από Τουρισμό, 4 από Βιομηχανικές Κατασκευές, 4 από Κατασκευαστικό Τομέα,  3 από Νανοτεχνολογία, 3 από Υγεία, 2 από Ενέργεια και 10 από ΤΠΕ.

Για 6 μήνες, ίσως και για 1 χρόνο, αν χρειαστεί, οι μελλοντικοί νέοι επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να «επιχειρήσουν» την ιδέα τους, να αναπτύξουν δεξιότητες και ικανότητες με προοπτική την επιτυχία και να γνωρίσουν τον πραγματικό κόσμο των επιχειρήσεων με τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του.

Η Young Entrepreneurship Coordinator του ΣΕΒ κα Μάγκυ Αθανασιάδη, σε πρόσφατη συνέντευξή της αναφέρει: «Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν και στον Α’ και στον Β’ Κύκλο του προγράμματος, είναι ιδιαίτερα αξιόλογες, με έντονα χαρακτηριστικά καινοτομίας και όλες, πολλά υποσχόμενες. Γεγονός, που μας κάνει να νοιώθουμε πραγματικά περήφανοι και αισιόδοξοι, γιατί τα νέα «δυνατά» μυαλά των επιστημόνων της Ελλάδας, βρίσκονται μαζί μας, εμπιστεύονται την πρωτοβουλία μας και μας δίνουν τη χαρά να μπορούμε έμπρακτα να στηρίξουμε το δικό τους επιχειρηματικό ξεκίνημα.»

Δείτε εδώ τις Επιχειρηματικές Ιδέες των Ομάδων του Β’ Κύκλου Δημόκριτος/Βόλος-

Δείτε εδώ τις Επιχειρηματικές Ιδέες των Ομάδων της Δομής ΙΤΕ, στην Κρήτη

Γνωρίστε τους μέντορες που καθοδηγούν τις επιχειρηματικές ομάδες, τους coaches και συμβούλους καθώς και τις επιχειρήσεις και υποστηρικτές του προγράμματος. 


«Μαζί στην Εκκίνηση!»

Στηρίζουμε τις Νέες Επιχειρηματικές Ιδέες

Δημιουργούμε Καινοτόμους Επιχειρηματίες, με Μέλλον!