Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Α΄ κύκλος και ξεκινά άμεσα ο Β΄ κύκλος της Πρωτοβουλίας Καινοτομίας

8 Σεπτεμβρίου 2014 | By

Στο πλαίσιο της εξέλιξης της Πρωτοβουλίας «Innovation Expert – Καινοτομία στην πράξη», ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή στελεχών η υλοποίηση του Α΄ κύκλου επιμόρφωσης και ξεκινά άμεσα ο Β΄ κύκλος υλοποίησης με την έναρξη επιμέρους προγραμμάτων σε όλη την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, εντός του Ιουνίου και Ιουλίου 2014 ολοκληρώθηκαν τα πρώτα (9) τμήματα επιμόρφωσης στελεχών (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κατερίνη, Κεφαλονιά, Καβάλα, Καστοριά και Γιαννιτσά) στα οποία συμμετείχαν περίπου 200 στελέχη επιχειρήσεων, με βάση και τη συναφή δραστηριότητα των επιχειρήσεων που απασχολούνται (κλαδική προσέγγιση ομαδοποίησης), ενώ εντός Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2014 αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα επόμενα 8-10 τμήματα επιμόρφωσης στελεχών (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καλαμάτα, Αγρίνιο, Βόλο, Γιαννιτσά, Καστοριά, κα).

Τα συγκεκριμένα προγράμματα επιμόρφωσης περιλαμβάνουν συγκεκριμένες θεματικές ενότητες εκπαίδευσης που αφορούν σε:

ΕΝΟΤΗΤΑ Α: ΕΙΣΑΓΩΓΗ – ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ
Α.1 Εισαγωγή στο Έργο
Α.2 Εισαγωγή στην Καινοτομία

ΕΝΟΤΗΤΑ Β: ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Β.1 Καινοτομία και επιχειρηματικότητα
Β.2 Ανθρώπινο Δυναμικό και Καινοτομία
Β.3 Καινοτομία προϊόντων και υπηρεσιών
Β.4 Καινοτομία διαδικασιών
Β.5 Εμπορική καινοτομία
Β.6 Καινοτομία οργάνωσης

ΕΝΟΤΗΤΑ Γ: ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
Γ.1 Ευρωπαϊκό πλαίσιο για την καινοτομία
Γ.2 Περιβάλλον καινοτομίας στην Ελλάδα

ΕΝΟΤΗΤΑ Δ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΑΝΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
Δ.1 Σχεδιασμός του Πλάνου Καινοτομίας
Δ.2 Διάγνωση καινοτομικής ωριμότητας
Δ.3 Στόχοι μηχανισμού – συστήματος καινοτομίας
Δ.4 Ανάπτυξη Μηχανισμού Καινοτομίας: Ανθρώπινο Δυναμικό
Δ.5 Ανάπτυξη Μηχανισμού Καινοτομίας: Μοντέλα δικτύωσης & συνεργασίας
Δ.6 Ανάπτυξη Μηχανισμού Καινοτομίας: Η προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής & βιομηχανικής ιδιοκτησίας
Δ.7 Υλοποίηση και εφαρμογή του Πλάνου Καινοτομίας
Δ.8 Πηγές και μορφές χρηματοδότησης της καινοτομίας
Δ.9 Αποτίμηση και αξιολόγηση καινοτομικής επίδοσης

ΕΝΟΤΗΤΑ Ε: ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Τα στελέχη επιχειρήσεων που εντάσσονται στην πρωτοβουλία, ενημερώνονται σταδιακά για τη συμμετοχή τους, τόσο στη φάση της επιμόρφωσης, όσο και για την εκκίνηση της φάσης συμβουλευτικής υποστήριξης (σε σχέση με τη συνεργασία τους με εξειδικευμένο σύμβουλο εξωστρέφειας/coach).
Στην Πρωτοβουλία «Innovation Expert – Καινοτομία στην Πράξη» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π.ΕΔΒΜ, θα ενταχθούν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, συνολικά 460 στελέχη από περίπου 230 επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου, που δραστηριοποιούνται στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Β. Αιγαίου, Κρήτης (Άξονας 7), καθώς και στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Αττικής (Άξονας 8).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Καινοτομίας υποβάλλοντας ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στην ιστοσελίδα www.sev4enterprise.org.gr (οι αιτήσεις θα ληφθούν υπόψη βάσει της σειράς ηλεκτρονικής υποβολής τους και της γεωγραφικής περιφέρειας υπαγωγής).

Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στο Ενημερωτικό Έντυπο του Προγράμματος (πατήστε εδώ), καθώς και στους φορείς υλοποίησης:

– See more at: http://sev4enterprise.org.gr/%ce%be%ce%b5%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%bc%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%bc%cf%8c%cf%81%cf%86%cf%89%cf%83-2/#sthash.oritwMVd.dpuf

Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στο Ενημερωτικό Έντυπο του Προγράμματος (πατήστε εδώ), καθώς και στους φορείς υλοποίησης:


Ανήκει στην: Καινοτομία