Μεταφορά Τεχνογνωσίας από το Εξωτερικό

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑcropped

Ονοματεπώνυμο και ιδιότητα ατόμων που απεικονίζονται στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά:
Αχιλλέας Μπάρλας, Coach, Μαζί στην Εκκίνηση / Μάγκυ Αθανασιάδη, Young Entrepreneurship Coordinator, Μαζί στην Εκκίνηση / Κώστας Τρούλος, Project Manager, Μαζί στην Εκκίνηση / Jaap J. van Tilburg, Program Manager, Venture Lab International / Γιάννης Σιδηρόπουλος, Coach, Μαζί στην Εκκίνηση / Aard Groen, Professor, Venture Lab International / Ευθύμιος Κωνσταντινίδης, Assistant Professor, University of Twente

Συνεργασίες με αντίστοιχες δομές στο Βέλγιο και την Ολλανδία

Κλιμάκιο της Στέγης της Ελληνικής Βιομηχανίας αποτελούμενο από στελέχη που διαχειρίζονται το πρόγραμμα «Μαζί στην Εκκίνηση!» επισκέφθηκαν τον Νοέμβριο το πανεπιστήμιο του Twente στην Ολλανδία. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η ενδυνάμωση των σχέσεων και η ανταλλαγή εμπειριών με ανάλογα προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας στη Ευρώπη.

Στα πλαίσια του ταξιδιού τα στελέχη του ΣΕΒ συναντήθηκαν με στελέχη του VentureLab του πανεπιστημίου του Twente και συζήτησαν τρόπους στενότερης μελλοντικής συνεργασίας σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως η καθοδηγητική (coaching) αλλά  και η συμμετοχή από κοινού σε σχετικές δράσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Αναλύθηκε επίσης η ανάπτυξη και λειτουργία του οικοσυστήματος στήριξης της επιχειρηματικότητας της επαρχίας του Twente και οι προοπτικές των συνεργειών δημόσιων και ιδιωτικών φορέων (Publicprivatepartnerships) για την επιτυχία ανάλογων εγχειρημάτων.